Zelena inicijativa na “Nedelji eko umrežavanja”

Početna » Aktivnosti » Zelena inicijativa na “Nedelji eko umrežavanja”

Predstavnici Zelene inicijative su 14. oktobra 2020. uzeli učešća u „Nedelji eko umrežavanja“

Više od 50 organizacija koje se bave zaštitom životne sredine učestvovalo je u Nedelji eko-umrežavanja održanoj od 12. do 16. oktobra u Beogradu. Osim sastanaka postojećih mreža nakon pauze izazvane pandemijom, ovo je bila i prilika za nova umrežavanja unutar sektora.

Kroz umrežavanje, organizacije svih veličina i usmerenja dobijaju pristup resursima partnera i na taj način ojačavaju svoje ljudske i finansijske kapacitete, kao i vidljivost, što vodi ka većem kredibilitetu i jačoj ulozi civilnog sektora u donošenju odluka u oblasti životne sredine. 

“Okupili smo mreže iz cele Srbije imajući u vidu da nemaju često mogućnost da se sastanu, pogotovo ako uzmemo u obzir da je većina ovih mreža neformalna,” rekla je Tijana Ljubenović iz Mladih istraživača Srbije. “Sjajno je što je došlo toliko predstavnika mreža, što su svi bili motivisani i imali dosta ideja za naredni period, a ujedno bili realni u svojim planovima i očekivanjima. Verujem da će nakon ovih sastanaka mreže nastaviti da rade i da ćemo u narednom periodu imati priliku da vidimo kako se ti planovi realizuju, što kroz zajedničke projektne aktivnosti, što kroz njihovo svakodnevno delovanje”, dodala je ona.

Nedelja eko-umrežavanja organizovana je u okviru programa Eko-sistem: Podrška reformama u zaštiti životne sredine, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.