POSLEDNJE VESTI:

Konkurs za najbolje rešenje za otpad u lokalnoj zajednici namenjen mladima do 35 godina, koji žele da se uključe u proces reciklaže u Srbiji putem njima najbližeg instrumenta – Interneta, otvoren je danas na našem sajtu, u rubrici Onjaln Reciklarnica. Konkurs je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u sklopu kampanje Zelene inicijative.

Posle uspešnog uočavanja problema, koje su mladi iz gradova širom Srbije postavili na Onlajn Reciklarnici u formi fotografije ili video zapisa, vreme je da se nešto i uradi, kako bi se uočeni problemi rešili. Cilj konkursa onlajn Reciklarnica je motivisanje i podsticanje mladih građana Republike Srbije da se sami kreiraju mrežu u okviru koje će predlagati ideje i razmenjivati mišljenja i komentare u vezi rešavanja problema upravljanja otpadom u njihovim sredinama.

Predlozi rešenja koje učesnici konkursa do 15. decembra 2012. godine budu slali putem sajta, moraju svojim sadržajem da odražavaju uočene probleme koji ugrožavaju ili smetaju u funkcionisanju lokalne zajednice i da u sebi sadrže konkretne preporuke za rešenje problema. Predložena rešenja trebalo bi da budu usmerena na poboljšanje kvaliteta života u zajednici i rada institucija u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže.

Za najuspešnije učesnike na konkursu Onlajn Reciklarnice obezbeđene su vredne nagrade – bicikl, solarni punjač za baterije, majice i mnoge druge nagrade u duhu očuvanja životne sredine i promocije zdravog života. Rezultati takmičenja biće objavljeni po zatvaranju konkursa na sajtu Zelene inicijative, a završna svečanost i dodela nagrada biće priređena po utvrđivanju dobitnika nagrada.

Za detaljnije informacije o samom konkursu, uslovima učešća, načinu registracije kao i kriterijumima za odabir najboljih radova konkursa posetite rubriku Reciklarnica.

2 Responses to “Pošaljite rešenje za otpad u lokalnoj zajednici na „Onlajn Reciklarnicu“”

  1. JЕЛЕНА says:

    СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА ВАС ! ОДУШЕВЉЕНА САМ САЈТОМ И ДРАГО МИ ЈЕ ДА ПОСТОЈИ НЕКО КО МИСЛИ НА НАШУ БУДУЋНОСТ, КАО И БУДУЋНОСТ БУДУЋИХ ГЕНЕРАЦИЈА :)

Podeli svoj utisak o ovome sa nama: