POSLEDNJE VESTI:

Na sinoć otvorenom Međunarodnom ekološkom filmskom festivalu “Green Fest” u Domu omladine Beograda, u izložbenom prostoru predstavili smo portret velikog naučnika Nikole Tesle nastao u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj i delili kese za razvrstavanje otpada.

Portret po nazivom “Golubica i Nikola” delo je mladih autora Nenada Jevtića i Gorana Denića spoj dve likovne tradicije: tehnike STENSIL crteža koje svakodnevno viđamo na ulicama Beograda i radova BRETA MAREJA, vajara južnoafričkog pop-arta. U izradi portreta autori su koristili reciklažne sirovine, stare delove čelika, plastičnu ambalažu i slično. Svojom veličinom i iluminacijom sa 6 resvetnih tela rad menja svoj izgled poput hobotnice i potpuno osvaja prostor.

Posetioci festivala će od Zelene inicijative sve do petka, kada se festival zatvara, moći da dobiju kese za odvajanje papira, plastike i limenki. Osim toga, na kesama se nalazi i adresa Reciklažnog adresara na sajtu Zelene inicijative, na kojoj građani mogu na jednostavan način da saznaju najbližu lokaciju na kojoj mogu predati otpad na reciklažu.

U programskom delu, festival Green Fest je tokom 2 godine ugostio 4 socijalna preduzeća, 5 studentskih kompanija, 6 organizacija građanskog društva i 5 društveno odgovornih kompanija.

Podeli svoj utisak o ovome sa nama: