POSLEDNJE VESTI:

Obeležavajući Svetski dan zaštite životne sredine, ekološkom predstavom, deca iz predškolske ustanove “Kraljica Marija” sa opštine Savski Venac, zajedno sa POD Teatrom i grupom umetnika Cirkusfera poslala su poruku građanima sa Trga Nikole Pašića o važnosti reciklaže i razvrstavanja otpada.  Tokom manifestacije pod sloganom Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe? prikupljena je jedna tona reciklažnih sirovina koja je u saradnji sa Ekostar pak d.o.o. i Papir servisom otpremljena u reciklažna postrojenja.

Manifestaciji se priklučio se veliki broj građana, koji su doneli plastične flaše, stari papir i limenke, i za zauzvrat dobili vredne poklone u znaku ekološke kampanje “Pazi đubre!” Sa značajnim količinama predatog starog papira akciji se priključila Republička Radiodifuzna agencija, a velike količine plastičnih flaša doneli su učenci O.Š. Vladislav Ribnikar koji su se takođe priključili akciji.

Ovom manifestacijom, Zelena inicijativa je započela kampanju Pazi đubre! kojom utiče na širenje svesti o važnosti primarne selekcije i reciklaže, i povećanje učešća građana i reciklažnih biznisa u prikupljanju reciklažnih sirovina.

Tokom manifestacije koju je Zelena inicijativa organizovala u saradnii sa Agencijom za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda, dodeljene su i nagrade pobednicima konkursa Onlajn Reciklarnica za najbolju fotografiju u video rad o otpadu i reciklaži, koji je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u okviru Zelene inicijative. U kategoriji za najbolju fotografiju nagrađeni su Almedin Mehonić, Sanja Bošković, Sonja Jovanović i Angela Cini, dok su u za najbolji video rad nagrade dobili Mirjana Kolundžić, Vid Rajin, Momčilo Momčilović i Srđan Bulatović. Pobednicima konkursa uručene su nagrade u duhu očuvanja životne sredine, bicikl, solarni punjači za mobilne telefone i sl.

Podeli svoj utisak o ovome sa nama: