POSLEDNJE VESTI:

Zelena inicijativa i Udruženje građana dtR iz Kosjerića, pozivaju Vas na dvodnevnu manifestaciju posvećenu promociji reciklaže i zaštiti životne sredine, 21. i 22. novembra u Domu kulture u Kosjeriću.

Posetioci će tokom prvog dana od 11.00 časova moći da pogledaju izložbu slika i umetničkih predmeta učenika 4. razreda OŠ „Mito Igumanović“ u holu Doma kulture, a o značaju reciklaže i selekcije otpada govoriće predstavnici lokalnih institucija koje se bave ekologijom, predstavnici Zelene inicijative, i volonteri dtR. U završnici prvog dana manifestacije grupa za promociju nauke „2 geek weeks“ održaće javni čas fizike i hemije, u cilju popularizacije nauke kod mladih.

Agenda:

Sreda, 21. novembar

11:00 – 12.00 časova Otvaranje izložbe učenika 4. razreda OŠ „Mito Igumanović“

12:00 – 12.15 časova Prezentacija volontera dtR-a na temu značaja reciklaže i selekcije otpada

(Svetozar Surtov, Aleksandar Rogic i Tanja Dragutinovic)

12:15 – 12.30 časova Prezentacija kampanje Zelene inicijative  „Pazi djubre!“

(Vladimir Radojičić, Sekratarijat Zelene inicijative)

12:30 – 12.45 časova   Izveštaj predstavnika lokalne samouprave o planovima prelaska na sistem

primarne selekcije otpada (Žaklina Perović)

12:45 – 13.15 časova    Javni čas fizike i hemije „2 geek weeks“ tima

Akcija čišćenja otpada, u kojoj osim učenika osnovne škole mogu učestvovati svi zainteresovani sugrađani, biće organizovana tokom drugog dana manifestacije, 22. novembra, sa početkom u 10.00 časova kod Osnovne škole „Mito Igumanović“ u Kosjeriću. Prevoz prikupljenog otpada do mesta reciklaže obezbedilo je JKP Elan iz Kosjerića.

Manifestaciju udruženje dtR organizuje u saradnji sa Zelenom inicijativom, mrežom 22 organizacije građanskog društva, i Kancelarijom za mlade Kosjerić u cilju promocije primarne selekcije otpada i reciklaže.

Podeli svoj utisak o ovome sa nama: